Tanítványaink a fotósiskola 6 hetes tanfolyamának egyik gyakorlatán. Fotó: Hadnagy Tünde

6 hetes fotótanfolyam

A 6 hetes fotótanfolyam megtanítja neked, hogyan használhatod legjobban fotós eszközeidet. Részt vehetsz elméleti és gyakorlati órákon, hogy tudatosan készíthess jobb képeket. Tanulhatsz új technikákat, készségeket, kreatív megoldásokat amelyek segítenek kialakítani saját stílusodat és szélesíteni fotós látásmódodat. Képzésünk lehetővé teszi, hogy mélyebb szinten megértsd a fotózás rejtelmeit. A tanfolyamot bátran elkezdheti az is aki most tart először fényképezőgépet a kezében, a tananyag az alapoktól indul. 😀

Mit tanítunk a 6 hetes fotótanfolyamon?

Képzésünket 2X6 hetesre terveztük, hogy sok-sok ismeretet adhassunk át neked. A fotótanfolyam első hat hete alatt megismerkedsz majd a fényképezőgéped működésével, felépítésével, a kompozíciós szabályokkal és a képszerkesztéssel is.

A mai modern fényképezés elvárja, hogy a képi utómunkát is ismerd és tudd alkalmazni, ezért ezzel is hangsúlyosan foglalkozunk. Érteni fogsz a rendezvények, családi események, egyszóval az élet nagy pillanatainak a megörökítéséhez is, miután elsajátítottad a rendszervakuk használatát. Sokan keresnek meg azzal, hogy saját terméket szeretne lefotózni és webshopon keresztül értékesíteni, így  a tárgyfotó is bekerült a tananyagba. Az utazni kedvelő tanítványainknak pedig abban segítünk, hogy igazán mesés és emlékezetes  képeken örökíthessék meg a világot, melynek egy darabkáját így örökre megőrizhetik.

Egyszóval megtanulod mindazt, ami a magabiztos fényképezőgép kezeléshez elengedhetetlenül szükséges és ha még több tudásra vágysz, akkor folytathatod tanulmányaidat fotótanfolyamunk második 6 hetes moduljával, ahol a sport, a természet, a makro, műtermi portré és más egyéb varázslatos világ vár még rád. A tudatos fotózás teljes spektrumának elsajátításával igazán jó képeket készítesz majd. Megtanítjuk a fényképezés alapjait, sőt még sokkal többet is… 

A fényképezéssel való ismerkedés csodálatos, kreativitással és felfedezéssel teli időszak. Éld át TE is! Legyen a fényképezés az új kalandod!

Nézd meg mit mondtak a képzésről tanítványaink!

 
Már 0 éve
A fotózni vágyók szolgálatában
Több mint 0
Tanítvány
Több mint 0 féle
Képzés

 6 hetes fotótanfolyamunkat elvégezheted hétvégi, esti, délelőtti és akár távoktatásos formában is! A tananyag ugyan az bármelyiket választod!

Hétvégi fotótanfolyam

Az oktatás reggel 9-től délután 16 óráig tart a hétvége egyik napján.
Reggel 9-től elmélet, ebédszünet és utána délután 13 órától gyakorlat.
Következő hétvégi képzés időpontja:
2023. szeptember 10. – szombat – 9:00-16:00-óráig

NEHOGY LEMARADJ! 

nap
óra
perc
másodperc
A KÉPZÉS ELINDULT

Esti fotótanfolyam

Ebben az esetben hétköznap kedden este 18:00-tól elméleti képzés, este 21 óráig
Hétvégén az egyik napon gyakorlat, mely 3-4 órát vesz igénybe.
Esti 6 hetes képzés kezdési időpontja:
2023. szeptember 12. – kedd – 18:00-21:00

nap
óra
perc
másodperc
A KÉPZÉS ELINDULT

Hétköznap délelőtti fotótanfolyam

 Az elméleti képzés szerdán délelőtt 9-12-ig tart. A gyakorlat másnap, csütörtökön 9-12-ig kerül megrendezésre.
ennek időpontjában lehet változás a fotózandó téma függvényében.
(pl. sportfotó, esti város…)
Hétköznap délelőtti képzés időpontja:
2023. szeptember 13. – szerda – elméleti oktatás – 9:00-12:00

nap
óra
perc
másodperc
A KÉPZÉS ELINDULT

Távoktatás

Itt az elméleti órák tananyagát az iskola oktatási portáljáról letölthető videók segítségével lehet elsajátítani, tetszőleges ütemben és időpontban. A gyakorlat hétvégén személyes jelenléttel zajlik.

A képzés díja: Első 6 hetes modul: 95.000,-Ft  –  Második 6 hetes modul szintén 95.000.-Ft.

A nálunk végzett tanítványaink segítenek majd a döntésben!

Mitől lesz ez a 6 hetes fotótanfolyam ilyen hatékony?

  • A fényképezőgép működésének elsajátítása után a fényképezés számos ágával megismertetünk: természetfotózás-állat-táj-makrófotózás, modell, tárgy, épület, éjszakai város, panoráma, sportfotózás és természetesen a képek utómunkájával is
  • Több évtizedes oktatói tapasztalatokra építve elkészítettünk, egy több mint 120 oldalas Munka-Jegyzetfüzetet, hogy hatékonyabb legyen a tanulás
  • Fotótanfolyamunk gyakorlatorientált! Minden elméleti órához tartozik gyakorlati foglalkozás is, tehát 6 elmélet és 6 gyakorlat – 12 alkalom, összesen 39 óra.
  • A gyakorlatokon az oktató mellett, mentor is segíti tanulóinkat
  • Minden elméleti óra után képelemzést tartunk!
  • A 6 hetes fotós tanfolyam ideje alatt díjmentesen biztosítjuk a gyakorlatokhoz szükséges eszközöket pl: fotóállvány, makróközgyűrű, rendszervaku…
  • Minden képzésünkhöz jár a teljes elméleti anyag letölthető, videó formátumban!
  • A műtermi gyakorlatokon 12 professzionális vaku, számtalan fényformáló és “sok-sok” rádióvezérlő áll rendelkezésre
  • A tanfolyam végén fotókiállítást rendezünk tanulóinknak, melyen ünnepélyes keretek között családtagok, barátok, ismerősök jelenlétében átadjuk a hivatalosan is elismert Tanúsítványaikat
Munka-jegyzetfüzet

EXTRA AJÁNDÉK!

Tanítványainknak ajándékba adunk egy Microsoft 365 programcsomagot 30 ezer forint értékben.

Ha nem szeretnél részt venni a tantermi oktatásunkon lehetőséged van rá, hogy fotótanfolyamunk elméleti óráinak tananyagát távoktatásban teljesítsd. A videót letöltheted és bármikor visszanézheted! A gyakorlatokon persze fontos, hogy személyesen részt vegyél! 

Fotósiskolánk hivatalosan bejelentett felnőttképző (nyilvántartási szám: B/2020/004047) így államilag elismert, hivatalos tanúsítványt kapsz a 6 hetes fotótanfolyam végén. Ezzel a papírral igazolni tudod, hogy elvégezted a képzést. Fotós tanfolyamunk elvégzésével nem csak egy halom jegyzeted lesz, hanem azonnal használható tudást is szerzel.

A galériákban látható képeket tanítványaink készítették!

A fotótanfolyam első 6 hetes moduljának tematikája

Elmélet: Ez az óra segít megismerni a saját fotós felszerelésedet. A gyakorlat végére képes leszel akár teljesen manuális beállításban is használni a fényképezőgépedet, természetesen úgy, hogy jó képeket készítesz. A fotós tanfolyam első óráján beszélünk az objektívekről, fajtáiról a látószög és a gyújtótávolság összefüggéseiről. Rekesz-zársebesség fogalmáról és hatásairól. Üzemmódokról, mikor melyiket használjuk és hogyan állítsuk be, hogy biztosan tökéletes képet kapjunk. Megtanítjuk a fénymérést és a hozzátartozó módokat. Beszélünk a hihetetlenül fontos színhelyességről és fehéregyensúlyról, és a hozzá tartozó speciális felszerelésekről. Egy olyan fontos technikát tanulsz meg már most, amivel egy képed sem lesz hibás a bemozdulásos életlenségtől, ez a reciprokszabály. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, a Nemzeti Színháznál lesz. Itt átveszünk minden beállítást üzemmódot, amit az elméleten tanultunk. Új perspektívákat és látószögeket tanulunk a gyakorlatban. Elméleti és gyakorlati oktató: Körber László Időtartam: 3 óra.

Elmélet: A fotótanfolyam talán egyik legfontosabb órája a “Mitől kép a kép?”. Ezen az órán a kompozíciós szabályok, szerkesztés, színek, dinamika lesz a témánk. Megtanulod az aranymetszési és harmadolási szabályokat. Súlypontok, arányok, vágások, harmadoló pont, pozitív, negatív átló. Ezután minden fotódnál alkalmazni fogod az itt tanultakat, és garantáltan más szemmel látod majd a világot. KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, Szentendrén. A fotós séta alatt, végig gyakoroljuk az összes elméletben tanult komponálási és vágási szabályokat. Elméleti és gyakorlati oktató: Hadnagy Tünde Időtartam: 3 óra.

Elmélet: Ezen az órán kezdünk bele a műtermi technika világába. Fotótanfolyam 3. órájának témája a helyes expozíció (fénymérés) hiperfokális távolság, mélységélesség, műtermi vakuk és fényformálók, a tárgyfotózás alapjai. Csillogó, tükröződő tárgyak, egyéni kompozíció, fénymérő és a műtermi eszközök használata, fényfestés. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, hétvégén műtermi tárgyfotózás az iskola digitális fotóműtermében. 4 műtermi helyszínen, 6-8 téma közös fotózása, a tárgyak fotózásához a fények közös beállítása. Mindenki megtanul gyakorlatba is kézi fénymérővel dolgozni! Fényforrások és fényformálók, speciális műtermi eszközök a gyakorlatban is. EXTRA: fényezőműhely 🙂 Minden tanítványunknak biztosítjuk a profi műterem technikát a gyakorláshoz.
Elméleti és gyakorlati oktató: Kadosa Zoltán – Jamrik Vilmos. Időtartam: 3 óra.

Elmélet és gyakorlat egyben: A fotósok a digitális technikával megnyerték maguknak a digitális utómunkát is. Ezen az órán a PHOTOSHOPPAL foglalkozunk. A RAW formátum ismertetése, előnyei, RAW konvertálás photoshoppal, képek átméretezése és a DPI, egyszerű vízszintezés, rajzvászon megnövelése, egyszerű keretek készítése. Utólagos whitebalance beállítás nem RAW képek esetében. Alapretus, zavaró foltok homogenizálása, szaturálás, színek kiemelése, kis színtan, egyszerű vízjel készítése, élesítés. A második délutáni PHOTOSHOP órán már a publikáció lesz a téma és a kiállításra való felkészülés. Szerkesztés, vágás, bemutatás, képfeldolgozás, sajtó, kiállítás, értékesítés. Akár laptopon is követhető! ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Oktató: Körber László Időtartam: 2×3 óra.

Elmélet: Ezen az órán kezdünk foglalkozni a természetfotózással. Állatok fényképezése, portré, akció, részlet, évszakok, mozgás. Állatok és viselkedésük. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, a Budakeszi Vadasparkban. Időtartam: 3 óra.  Elméleti és gyakorlati oktató: Láng István

Elmélet: A fotósoknál egy igazi “mumus” a rendszervakuk helyes használata. A gyakorlat után már neked ezzel sem lesz gondod. Az óra témája TTL -ITTL fénymérési mód, HSS, beállítási módok. Kulcsszám, villanási idő, derítő vaku és derítő lap. Portré, riport, esemény fotózás, rendszervaku használat. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL.Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, az oktatási központunkban. Gyakorlatban fogod megtapasztalni milyen egyszerűen lehet összehozni a különböző színhőmérsékletű fényeket. Átveszünk minden beállítási lehetőséget. Mindenki számára biztosítjuk a TTL profi vakut a gyakorláshoz. EXTRA: Megtanulod, hogy hogyan lehet nagyon kis helyen, egyszál vakuval címlapfotó minőségű képet készíteni egy modellről. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Kadosa Zoltán – Jamrik Vilmos

A nálunk végzett tanítványaink segítenek majd a döntésben!

Itt még nem állunk meg! Ha szeretnél tovább tanulni velünk, vár 6 hetes fotós tanfolyamunk folytatása!

A galériákban látható képeket tanítványaink készítették a második 6-os modul gyakorlatain!

A fotótanfolyam második 6 hetes moduljának tematikája

Elmélet: Mindenki szívesen fényképez nyaralás alkalmával, tájakat városokat, ezért megtanítjuk, hogyan lehetsz ebben is nagyon jó. Külső felvételek, részletek, éjszakai városképek, speciális optikák, évszakok, napszakok, „B” idő, többszörös expozíció. Ahogyan még sosem láttad “kék és arany”. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben és kora este, fotózás a belvárosban. Ezen a gyakorlaton is több olyan új technikát tanulsz, amivel még nem találkoztál. A fotótanfolyamon hatalmas élmény lesz ez a gyakorlat is. A gyakorlatot a kékórás képekkel zárjuk. Mivel állványról fotózunk több témát is, ezért mindenki számára biztosítunk stabil, profi fotósállványt. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Körber László

Elmélet: Ezen az órán újra a műteremé lesz a főszerep, a portréfotózás lesz a témánk. Modell instruálása. Modellpózok. Perspektívák és objektívek a portréfotózásban. Megtanulod, hogy milyen hatásokat érhetsz el a világítással és a megválasztott látószöggel. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, vagy hétvégén az iskola műtermében modellfotózás 2 műtermi helyszínen, 2 profi fotómodellel. Megtanulod a fénymérést a modellfotózás esetében is. Megtanulod a háttérről, fényekkel leválasztani a modelledet. A három alapvilágításon túl két profi stílusban is kipróbálhatod magad. EXTRA: A HIGH-KEY és a LOW-KEY, biztosan elvarázsol. De szó lesz a kellékekről, a nézőpontról, az átkomponálási technikáról, vakuk pontos beállításáról és képkivágásról. Fotótanfolyamunkon minden tanítványunknak biztosítjuk a profi műterem technikát a gyakorláshoz. Időtartam: 3 óra.
Elméleti és gyakorlati oktató: Kadosa Zoltán, Jamrik Vilmos

Elmélet: Tájkép kompozíció, nézőpont megválasztása és hatása, felszerelés, kiegészítők. Időjárás évszak, napszak, színhőmérséklet, a gyújtótávolság szerepe. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, külső helyszínen tartjuk a tájfotó gyakorlatot. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Láng István

Elmélet: Ezen az órán egy nagyon izgalmas új témát tanítunk. A sportfotózás egy nagyon összetett, de a tanítványaink által nagyon kedvelt, sikerekben gazdag téma. A fotótanfolyam ezen órájának témái a sportfotózás sajátosságai, képkivágás, mozgás dinamika, szükséges felszerelés, kiegészítők. EXTRA: 8 szuper technika, amivel te leszel a legjobb. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, vagy hétvégén. Sportfotózás a KINCSEM PARKBAN, HOKI, vagy KORCSOLYA, esetleg TORNAVERSENYEN. Minden tanítványnak biztosítjuk a fotózáshoz szükséges sajtómellényt. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Hadnagy Tünde

Elmélet: A természetfotós témát a makró fotózással zárjuk. A természetfotós makróképek mindig nagy sikert garantálnak. Ez egy olyan érdekes világ, amire senki sem számít elsőre. Foglalkozunk a mélységélességel történő téma kiemeléssel, megismered a közgyűrűt, fordítógyűrűt, makró előtétlencsét és a makróobjektíveket. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben, vagy hétvégén. Makrófotózás a Füvészkertben. Minden tanítványunknak biztosítunk profi fotós állványt és makró eszközöket! Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Láng István

Elmélet: Ismét egy teljesen új témát tanítunk a fotós tanfolyamon. A panorámafotózás lehetőségei és alkalmazási területei. Panorámafotózás módszerei és eszközei. Speciális technikák és állványok állványfejek. A gyakorlat után hatalmas felbontású, gyönyörű panoráma képeket készítesz majd. ELMÉLETI ÓRA VÉGÉN KÉPELEMZÉS A TANÍTVÁNYOK KÉPEIBŐL. Időtartam: 3 óra.
Gyakorlat: előre egyeztetett időpontban, napközben. Panorámafotózás a belvárosban. A gyakorlathoz biztosítunk panoráma fejeket és profi állványokat. Időtartam: 3 óra. Elméleti és gyakorlati oktató: Böröczki Gábor

Vizsga-Kiállítás

garancia logo
ajandek_gomb.jpg

Még nem tudtál dönteni milyen fényképezőgépet válassz? – itt adunk egy kis segítséget hozzá, de ha mégsem sikerül dönteni tőlünk akár bérelhetsz is.

 Jelentkezz most!

Mi történik a jelentkezés után?

Miután kitöltötted a jelentkezési lapot, küldünk Neked egy visszaigazolást a regisztráció során megadott e-mail címedre. Ha nem érkezik meg levelünk, kérlek nézd meg a spam és promóciók mappában is, ha itt sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon. A jelentkezések lezárása után küldjük a képzés díjának befizetéséhez szükséges díjbekérő számlát. A fotótanfolyammal kapcsolatos minden szükséges további információt e-mailben küldjük. Hogyha ajándékba kaptad a képzést, kérlek a megjegyzés rovatban tüntesd fel, hogy “ajándékutalvány”. Ha ezek után is maradt még kérdésed a képzéssel kapcsolatban, tedd fel nekünk e-mailben vagy telefonon és mi megválaszoljuk neked.

Telefonszám: +36 70 280-6732

E-mail: info@fotosiskola.hu

Cím: 1163 Budapest, Margit u. 18.

A megrendelésed fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályi előírások mellett az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet egyes vonatkozó rendelkezései is irányadóak. A Kormányrendelet értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, mely azonban a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében abban az esetben nem illeti meg a fogyasztót, ha az ő kifejezett hozzájárulásával kezdődik meg a teljesítés. Elállási szándékodat a jelentkezés napjától számított 14 napon belül e-mailben jelezheted az info@fotosiskola.hu címen egy rövid egyértelmű nyilatkozat megküldésével. További részleteket a Felnőttképzési szerződés általános szerződési feltételeiben találsz, melyet jelentkezés után e-mailben küldünk el. A Felnőttképzési szerződést a szerződés feltételeiben foglaltak szerint és annak elfogadásával a Fotosiskola Kft.-vel (1163 Budapest, Margit u. 18.) kötöd. A jogszabályok szerinti valamennyi további tájékoztatást a Felnőttképzési szerződés feltételeiben, valamint a megrendelés folyamán találod meg.