https://fotosiskola.hu/

Jamrik Vilmos

 

1999. őszén kezdtem el egy kisebb csapattal dolgozni a fotós magazin ötletén. 2000. május közepén már kapható volt az első szám. A Fotó Art magazin 10 évig jelent meg piacvezetőként print formában. A digitális fejlődés az újság életében is azt hozta, hogy egyre erősebbé és gyorsabbá vált a webes formátum így a www.fotoartmagazin.hu teljesen átvette a szerepét a kiadványnak. Az első megjelenéstől komoly olvasótábor követte-követi munkásságunkat.

2002-ben az olvasói kérések hatására megalapítottam a Fotó Art Fotósiskolát. Az iskolában a legjobb fotográfusok, szakírók oktattak, oktatnak a mai napig. Szintén olvasói kérésre indítottuk el a fotós hétvégéket, fotós fesztiválokat, amik a mai napig a legsikeresebb és legszínvonalasabb fotós rendezvények. Az első ilyen megmozdulás Nagykörűn volt 2003. május 1-én, Európa Cseresznyéskertjében. Olyan sikeres volt, hogy a következő rendezvény ki is nőtte a helyszínt, ezért minden évben egyre nagyobb területet hódított magának a Fotó Art Fotósfesztivál. Jártunk Királyréten, Várgesztesen, Gyulán, Balatonfüreden és Egerben is. 2013-ban jótékony jelleggel, Budapesten a Photo Weekenden közel egymillió forintot gyűjtöttünk a súlyosan beteg gyerekek számára.

Számomra mindig fontos volt, hogy amit csinálok, az mindig magas színvonalat képviseljen. Soraimból talán kiderül, hogy szeretek szervezni, marketinggel foglalkozni, imádom, hogy az iskolánk a legelismertebb iskolák listavezetője. Oktatóink szakmai tapasztalata alázatossága talán a legfőbb eszencia, kulcsa minden sikernek. Azon szerencsések közé tartozom, akik a legjobb fotósoktól tanulhatott és a mai napig a legjobbakkal dolgozhat együtt. Sokat fotózom, a kezdetektől a műterem világa bűvölt el a legjobban.

A tárgy-reklámfotózás, enteriőr, modellfotózás, művészi aktfotográfia a leginkább kedvelt témáim. De szívesen készítek fotósorozatot teljesen hétköznapi emberekről. Canon professzionális fényképezőgéppel dolgozom. A műtermünket professzionális digitális rendszerű Mikrosat technikával szereltem fel. Így aki tanulóként vagy megrendelőként látogat el hozzánk, mindig nagy megelégedettséggel gondol ránk és nem igazán akar máshova menni 🙂