https://fotosiskola.hu/

Hadnagy Tünde

A digitális technika kezdeti elterjedésekor jutottam el megint oda, hogy fényképezőgépet vegyek a kezembe. Egy kompakt Fujifilm géppel örökítettem meg motoros utazásainkat és a bulikat. Munkám révén több egzotikusabb helyre is eljutottam, ezeket az üzleti utakat mindig megtoldottam néhány nappal, hogy legyen időm körülnézni és fotózni is. Utazásaim során egyre inkább zavart, hogy a gyönyörű helyeket, érdekes életképeket nem tudom olyan minőségben megörökíteni, hogy abból papírképeket nyomtassak a falra. Közben házikedvenceim is lettek, akik szintén kiváló fotótémának bizonyultak. A Fülöp-szigeteken még a Pinatubo vulkánra is eljutottam, de a képeimet megint csak nem éreztem elég jónak. Így véglegessé vált az elhatározásom, hogy veszek egy igazi rendes fényképezőgépet és megtanulok fotózni.  

A Fotó Artnál először csak az egynapos gépvázkezelői tanfolyamra merészkedtem el, az ott tapasztaltak adták meg a végső lökést, hogy a teljes alaptanfolyamot is elvégezzem. Utána nem volt megállás. Rengeteget fotóztam és minden workshopot végig csináltam, még akkor is, ha látszólag nem volt köze az engem érdeklő témákhoz. Kihasználom az online felületek nyújtotta lehetőségeket is, angol nyelvtudásom révén szinte korlátlan oktatási anyagok állnak rendelkezésemre. 

Hiszek abban, hogy csak úgy fejlődünk, ha kihívások elé állítjuk magunkat és hibázunk is. Rendszeresen fotózok lovassportokat, OCR versenyeket, illetve bármit, ami érdekel vagy kihívást jelent. A Hard Dog Race versenysorozaton vezető fotós feladatokat látok el, itt a fotós szakmai tudásom mellett a projektmenedzseri szakmai tudásomra is támaszkodom. Jelenleg a drónfotózással ismerkedem.