https://fotosiskola.hu/

Photoshop tanfolyam fotósoknak távoktatásban

Photoshop tanfolyam fotósoknak távoktatásban képzésünkön megtanulhatod a képi utómunka teljes spektrumát! Az általunk képviselt tanfolyam nem a szokványos menürendszert ismertető előadássorozat. Régóta igénylik tanulóink, hogy valami kis pluszt mutassunk számukra, amivel még jobbá, még inkább képpé varázsolható egy alkotás. Ezért összeállítottunk egy tematikát mely inkább arról szól, hogy olyan képességeket adjunk a kezedbe, mellyel szabadon alkothatsz majd. Az oktatás gyakorlati megvalósításra épül. A számítógépeden jól követhetők a különböző szerkesztési és retusálási fázisok.

A Photoshop tanfolyam fotósoknak távoktatásban képzésünk tananyagát minden tanuló videó formájában kapja meg! A filmek bármikor letölthetők, újra nézhetők. Ha elakadsz retusálás közben kéznél lesz a segítség, hisz a teljes óra anyaga ott van nálad. A tananyaghoz örökös hozzáférést biztosítunk.

Photoshop tanfolyam távoktatásban képzésünk rövid tematikája:

A HDR, vagyis a nagy dinamikatartományú képek azért fontosak, mert képesek megörökíteni a valóságnak azt a részét, amit az emberi szem is lát. A hagyományos fényképeknél a fényérzékenység korlátozza, hogy milyen széles dinamikatartományt tudunk rögzíteni. A HDR képek ezzel szemben több expozíciós képből állnak össze, amelyeket a Photoshop egyesít egy olyan képbe, amelyen mind a világos, mind a sötét részletek láthatóak.

A kijelölések, quick maszkok és rétegmaszkok azért fontosak, mert lehetővé teszik, hogy pontosabban és hatékonyabban tudjunk dolgozni a képekkel a Photoshopban. A kijelölések segítségével kiválaszthatjuk a képeken a kívánt területeket, a quick maszkok pedig segítenek a kijelölések pontosításában, a rétegmaszkok pedig a rétegek egyes részeinek elrejtését teszik lehetővé.

A kijelölések segítségével például könnyebben tudunk új objektumokat hozzáadni a képekhez, vagy eltávolítani a nem kívánt elemeket. A quick maszkok segítségével pedig finomabb módosításokat tudunk végezni a kijelöléseken, például elmoshatjuk a határokat vagy hozzáadhatunk új elemeket. A rétegmaszkok segítségével pedig olyan effekteket tudunk létrehozni, amelyek csak bizonyos területekre érvényesek.

Íme néhány példa arra, hogy hogyan lehet a kijelöléseket, quick maszkokat és rétegmaszkokat használni a Photoshopban:

 • Kijelölések:
  • Új objektumok hozzáadása a képekhez, például egy új háttér vagy egy új elem a kompozícióba.
  • Nem kívánt elemek eltávolítása a képekről, például egy személy vagy egy tárgyak.
  • Képek szerkesztése, például a színek, a fényerő vagy a kontraszt módosítása.
 • Quick maszkok:
  • Kijelölések pontosítása, például a határok elmosása vagy új elemek hozzáadása.
  • Kreatív effektek létrehozása, például a képek átalakítása vagy a textúrák hozzáadása.
 • Rétegmaszkok:
  • Rétegek egyes részeinek elrejtése, például a háttér elrejtése vagy egy új elem kiemelése.
  • Kreatív effektek létrehozása, például a képekre textúra vagy szűrő hozzáadása.

A kijelölések, quick maszkok és rétegmaszkok elsajátítása nélkül a Photoshopban való munka jelentősen nehezebb és időigényesebb lenne. Ezért érdemes ezeket a technikákat elsajátítani, ha a Photoshopban szeretnél profibb munkákat készíteni.

A portré alapretusálás és a smink készítése retusálása azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy a portrék profibb és vonzóbb megjelenést kapjanak. Az alapretusálással eltávolíthatjuk a hibákat és javítható a bőr tónusa és textúrája. A smink készítése retusálása pedig lehetővé teszi, hogy a smink tökéletes legyen, és kiemelje a személy arcának előnyeit.

Íme néhány példa arra, hogy hogyan lehet a portré alapretusálást és a smink készítése retusálást használni:

Alapretusálás:
Pattanások, foltok és egyéb bőrhibák eltávolítása.
A bőr egyenletesebb tónusának és textúrájának biztosítása.
A szemek, az ajkak és az arccsontok kiemelése.
Smink készítése retusálás:
A smink egyenletesebb eloszlásának biztosítása.
A smink élénkségének és tartósságának növelése.
A smink hibáinak elrejtése.

A portré alapretusálás és a smink készítése retusálása olyan technikák, amelyeket minden fotósnak el kell sajátítania, aki portrékat készít. Ezen technikák elsajátításával profibb és vonzóbb portrékat készíthetsz.

A modell alakformálás a Photoshop Liquify eszközével azért fontos, mert lehetővé teszi, hogy a fotókon a modellek alakját finomítsuk és korrigáljuk. A Liquify eszközzel megváltoztathatjuk a modellek arcát, alakját és testtartását, hogy a fotók profibb és vonzóbb megjelenést kapjanak.

Íme néhány példa arra, hogy hogyan lehet a modell alakformálást a Photoshop Liquify eszközével használni:

*Arc:
Az arccsontok, az orr és az ajkak alakjának megváltoztatása.
A bőr tónusának és textúrájának javítsa.
Alak:
A derék, a has és a comb alakjának megváltoztatása.
A testtartás javítsa.

A Liquify eszköz egy hatékony eszköz, amelyet a fotósok és a retusörök széles körben használnak. A Liquify eszköz profi elsajátítása nélkül azonban könnyen túlzásokba eshetsz, és mesterkélt megjelenést érhetsz el. Ezért fontos, hogy óvatosan használd az eszközt, és csak olyan módosításokat végezz, amelyek a modell természetes szépségét hangsúlyozzák.

A nyomtatásnál a colormanagement beállítások azért fontosak, mert lehetővé teszik, hogy a nyomtatott képek megfeleljenek a képernyőn megjelenő képeknek. A kifutó és a keret biztosítja, hogy a kép ne vágódjon le a nyomtatás során, a colormanagement pedig segít abban, hogy a színek a lehető legpontosabban jelenjenek meg a nyomtatón.

A colormanagement egy olyan folyamat, amely a színek pontosságát biztosítja a különböző eszközök között, például a képernyő, a nyomtató és a fényképezőgép között. A colormanagement beállítások lehetővé teszik, hogy a Photoshopban meghatározd, hogy a képek hogyan jelenjenek meg a nyomtatón.

Íme néhány példa arra, hogy hogyan lehet a nyomtatás kifutó és keretes, colormanagement beállításokat használni:

Kifutó és keretes nyomtatás:
A kifutó és a keret beállításával biztosíthatod, hogy a kép ne vágódjon le a nyomtatás során. A kifutó a kép körüli fehér terület, a keret pedig a kép körüli színes terület.
Colormanagement:
A colormanagement beállításokkal biztosíthatod, hogy a színek a lehető legpontosabban jelenjenek meg a nyomtatón. A colormanagement beállítások között megtalálhatóak a különböző nyomtatók és monitorok beállításai.

A nyomtatás kifutó és keretes, colormanagement beállítások elsajátítása nélkül a nyomtatott képek eltérhetnek a képernyőn megjelenő képektől. Ezért fontos, hogy ezeket a beállításokat alaposan megismerjük, mielőtt nyomtatni szeretnénk a képeket.

 

A Dragan stílus egy olyan képszerkesztési stílus, amelyet Andrzej Dragan lengyel fotós fejlesztett ki. A stílus jellegzetességei a következők:

Erős kontraszt: A képek kontrasztja jelentősen megemelkedik, ami élesebb és drámaibb hatást kelt.
Különleges színek: A képek színei telítettebbé és intenzívebbé válnak.
Zavaros részletek: A képek részletei elmosódnak, ami egyfajta ködös, álmodozó hatást kelt.
A Dragan stílus érdekes, mert egyedi és figyelemfelkeltő hatást kelt. A stílus jól használható portrék, természetképek és egyéb műfajú képek szerkesztésére.

A High key – low key, monokróm, duótón, triótón képek érdekesek, mert egyedi és figyelemfelkeltő hatást keltenek. A stílusok jól használhatók különböző műfajú képek szerkesztésére, és lehetővé teszik, hogy a képekre egy új és különleges perspektívát mutassunk.

A High key képek világosak és kontrasztosak, a low key képek pedig sötétek és drámaiak. A monokróm képek egyszínűek, a duótón képek két színt használnak, a triótón képek pedig három színt használnak.

Fontos megjegyezni, hogy a stílusok elsajátításához idő és gyakorlat szükséges. A Photoshopban számos eszköz és beállítás áll rendelkezésre, amelyeket a stílusok létrehozására használhatunk.

 

A statikus képből dinamikus stílusok azért érdekesek, mert lehetővé teszik, hogy a statikus képeket egy új és izgalmas perspektívából mutassuk be. Egy álló autót úgy ábrázolunk mintha versenyen futna, úgy mutatjuk be, hogy a kép dinamikusabb és energikusabb legyen.

Íme néhány példa arra, hogy hogyan lehet ezt a stílust használni:

Egy álló ember mozgásban ábrázolható úgy, hogy a ruháját vagy a haját elmossuk.
Egy álló autót úgy ábrázolhatunk, mintha versenyen futna, úgy, hogy a kerekeket elmossuk, vagy a hátteret elmossuk.

A statikus képből dinamikus stílus elsajátításához idő és gyakorlat szükséges. A Photoshopban számos eszköz és beállítás áll rendelkezésre, amelyeket a stílusok létrehozására használhatunk.

 

A panorámaképek érdekesek, mert lehetővé teszik, hogy egy adott helyről egy nagyobb képet készítsünk.
A panorámaképek általában több képből állnak, amelyeket akár a Photoshoppal is össze lehet illeszteni.

A panorámaképek jól használhatók olyan helyek megörökítésére, amelyek túl nagyok vagy túl tágasak ahhoz, hogy egyetlen képen elférjenek.
Például panorámaképeket készíthetünk egy tájképről, egy városról vagy akár egy épületről.

Az Action scriptek nagy segítség a Photoshopban, mert lehetővé teszik, hogy a gyakran ismétlődő feladatokat automatizáljuk. Az Action scriptek egyfajta szkriptek, amelyeket a Photoshopban használhatunk a parancsok és műveletek automatizálásához.

Az Action scriptek használatának számos előnye van:

Megtakaríthatjuk az időt, mivel nem kell manuálisan ismételni a feladatokat.
Javíthatjuk a pontosságot, mivel az Action scriptek mindig ugyanúgy végzik el a feladatokat.
Javíthatjuk a termelékenységet, mivel az Action scriptek lehetővé teszik, hogy több feladatot végezzünk el egyszerre.

Íme néhány példa arra, hogy mire lehet az Action scripteket használni a Photoshopban:

Egyszerű feladatok automatizálása
Többlépcsős folyamatok automatizálása
Testreszabott funkciók létrehozása

PS képernyő képek illusztráciohoz webre 03
Körber László a Fotósiskola oktatója

A képzést Körber László tartja.

A 12 leckéből álló photoshop fotósoknak tanfolyam TÁVOKTATÁSBAN elvégezhető kurzus, több mint 620 percnyi videóból áll. Így kényelmesen otthonról tanulhatod a Photoshopot. Ha esetleg mégsem boldogulnál, bármikor kérhetsz segítséget vagy beülhetsz egy éppen hagyományosan tanuló intenzív, vagy esti csoportba.

A Photoshop tanfolyam fotósoknak távoktatásban képzés díja: 75.000,-Ft (1.600 Ft/óra kiemelkedően jó ár/érték arány)

Ha voltál már korábban más tanfolyamunkon, jár további 5.000,-Ft kedvezmény.

 

Már 0 éve
A fotózni vágyók szolgálatában
Több mint 0
Tanítvány
Több mint 0 féle
Képzés - workshop

Fotósiskolánk hivatalosan bejelentett felnőttképző (nyilvántartási szám: B/2023/000665) így államilag elismert, hivatalos tanúsítványt kapsz a képzés végén. Ezzel a papírral igazolni tudod, hogy elvégezted a kurzust. Photoshop tanfolyam fotósoknak távoktatásban képzésünk elvégzésével komoly azonnal használható gyakorlati tudást szerzel.

Rendeld meg most!

Mi történik a megrendelés után?

Az űrlap kitöltése után, 1 percen belül, automatikus válaszlevelet küldünk, ami a díjbekérőt is tartalmazza. Ha nem érkezik meg levelünk, kérlek nézd meg a spam és promociók mappában is, ha itt sem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi telefonszámon. A tandíjat a díjbekérő alapján kérjük teljesíteni, amint az összeg beérkezik hozzánk, a tananyaghoz való hozzáférést 2 órán belül biztosítjuk számodra.

Ha ezek után is maradt még kérdésed a képzéssel kapcsolatban, azt tedd fel nekünk e-mailben vagy telefonon és mi megválaszoljuk neked.

Telefonszám: +36 70 280-6732

E-mail: info@fotosiskola.hu

Cím: 1163 Budapest, Margit u. 18.

A megrendelésed fizetési kötelezettséggel járó, elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, melyre a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályi előírások mellett az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet egyes vonatkozó rendelkezései is irányadóak. A Kormányrendelet értelmében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, mely azonban a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében abban az esetben nem illeti meg a fogyasztót, ha az ő kifejezett hozzájárulásával kezdődik meg a teljesítés. Elállási szándékodat a jelentkezés napjától számított 14 napon belül e-mailben jelezheted az info@fotosiskola.hu címen egy rövid egyértelmű nyilatkozat megküldésével. További részleteket a Felnőttképzési szerződés általános szerződési feltételeiben találsz, melyet jelentkezés után e-mailben küldünk el. A Felnőttképzési szerződést a szerződés feltételeiben foglaltak szerint és annak elfogadásával a Fotosiskola Kft.-vel (1163 Budapest, Margit u. 18.) kötöd. A jogszabályok szerinti valamennyi további tájékoztatást a Felnőttképzési szerződés feltételeiben, valamint a megrendelés folyamán találod meg.