https://fotosiskola.hu/
Hírek

A NIKKOR Z 26mm f/2.8 NAGY LÁTÓSZÖGŰ PANCAKE OBJEKTÍV

2023. február 7.: A Nikon ma bemutatja minden idők legvékonyabb és legkönnyebb Z sorozatú, teljes képméretű pancake objektívjét. A sokoldalú 26 mm-es gyújtótávolsággal, rövid minimális fókusztávolsággal és éles NIKKOR Z optikával ez a nagy látószögű fix objektív ugyan kicsi, de készen áll a nagy ötletekre. A fotósok egyedi perspektívából készíthetnek kiemelkedő felvételeket.

A (kb.) 125 g súlyú, mindössze (kb.) 23,5 mm hosszú, szupervékony és könnyű nagylátószögű fix objektív kiválóan alkalmas a kreatív, helyszíni fotózáshoz. Olyannyira nem feltűnő, hogy új nevet ad a diszkréciónak. Még a mellékelt bajonettes fényellenző sem növeli az objektív tömegét, és a fényellenző 52 mm-es szűrőkkel is felszerelhető, így még több kreatív lehetőséget kínál. Kis mérete ellenére ez a pancake objektív megnyugtatóan masszív felépítésű – az objektív rögzítése fémből készült, az objektívváz és az összes mozgó alkatrész tömített, hogy megvédje a portól és a vízcseppektől.

A NIKKOR Z 26mm f/2.8 egyaránt otthonosan mozog utcai jelenetek, tájképek, belső terek és sok más felvétel készítésénél, így a fotósok minden lehetőséget kreatív lehetőséggé alakíthatnak. A széles Z-bajonett az objektív széles f/2,8-as maximális rekeszével kombinálva nagyszerű teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett, és a fotósok gyorsabb záridővel rögzíthetik a mozgást a fényerő feláldozása nélkül. A közelebbi munkákhoz a fókuszálás éles, ha a fényképezőgép mindössze 20 cm-re van a témáktól – az elmosódást még közelebbi távolságból is kihangsúlyozza, így művészien szép háttérelmosódást kap. A videósok és vloggerek kihasználhatják az objektív széles látómezejét és a fókusz elnyomott légzését, hogy nagyszerű felvételeket készíthessenek, amelyek ideálisak a nagy ívű, széles felvételektől kezdve a valódi helyérzetet keltő interjúkig mindenhez.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere szerint „Ez a ragyogóan sokoldalú, fix pancake objektív lehet, hogy a legvékonyabb a jelenlegi kínálatunkban – de szilárd szerkezete tiszta NIKKOR Z. Kompakt méretei és stabil teljesítménye vonzóvá teszi a diszkrét társat kereső fotósok számára, és kiválóan alkalmas általános objektívnek. Nagyszerű ár-érték arányt képvisel, és kiváló kiegészítője bármely szettnek.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 26mm f/2.8

26 mm-es széles látószögű, fix pancake objektív: sokoldalú 26 mm-es gyújtótávolság (DX formátumú fényképezőgépeken 36 mm-rel egyenértékű), gyors f/2,8 rekeszértékkel. Készítsen tiszta és éles felvételeket gyenge fényben is, vagy merevítse ki a mozgalmas pillanatokat a fényerő feláldozása nélkül.
A Nikon Z termékcsalád legvékonyabb teljes képméretű nagylátószögű objektívje:súlya mindössze (kb.) 125 g, hossza pedig (kb.) 23,5 mm.
Kiváló közelkép: a mindössze 20 cm-es minimális fókusztávolság lehetővé teszi a közeli felvételek készítését, a széles rekesz pedig lehetővé teszi a felhasználók számára az elmosódás kihangsúlyozását, így művészien szép háttérelmosódást kap.
Strapabíró: az objektív fém rögzítése megnyugtatóan masszív szerkezetet ad ennek a vékony pancake objektívnek. Az objektívváz és minden mozgó rész tömített, hogy megakadályozza a por és a vízcseppek bejutását az objektívbe.1
Remek társ a videózáshoz: a széles látómező és az elnyomott fókuszlégzés biztosítja, hogy a felhasználók könnyedén készíthessenek nagyszerű felvételeket.

Testreszabható vezérlőgyűrű: sima, csendes vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amellyel beállítható az ISO, a rekeszérték, az expozíciókompenzáció és továbbiak.

Szűrőzhető: A mellékelt bajonettzáras objektív fényellenzőhöz 52 mm-es szűrők csatlakoztathatók.

Megjegyzés
1Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.

 

A Nikonról

A Nikon a képalkotási termékek és szolgáltatások világelső szállítója. Innovatív optikai technológiája – a fogyasztói kameráktól és a professzionális fényképezőgépektől az objektívekig, a rendszertartozékokig és a sport- és szabadidős célú optikákig – több mint 100 év tapasztalatán alapul. A márka világszerte elismerten új standardokat hoz létre a kialakítás és a teljesítmény terén: a Nikon forradalmi Z sorozatú tükör nélküli fényképezőgépei és a NIKKOR Z objektívek az optikai teljesítmény új dimenzióját képviselik.

A Nikon arra kötelezte el magát, hogy a képalkotási kultúra élvonalában járjon, és lehetővé tegye a világ legjobb vizuális művészei számára, hogy a vizuális történetmesélés eszközével képesek legyenek kiaknázni a kreativitásukat. Díjnyertes fényképészeti eszközei lehetővé teszik a fotósok és videósok számára, hogy kreatív elképzeléseiket a legmagasabb szinten valósítsák meg. A madárlestől a csillagvizsgálaton át a színházakig, golfozásig és utazásig, minden tevékenységet lefedő díjnyertes sport- és szabadidős célú optikáival közelebb hozza a világot.

A Nikon megbízható, előretekintő partnerként egyesíti a tartalomkészítők minden szintjét elkötelezett közössége, páratlan műszaki tapasztalata és a különböző oktatási segédanyagokhoz nyújtott hozzáférése – például a Nikon School – révén.

Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu