Hírek

Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!

Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!

Szeretnél kint lenni a Szigeten, és amúgy is állandóan fotózol?

Nevezz a Canon fotópályázatára, így mindkét vágyad egyszerre teljesülhet! A képalkotási megoldások egyik vezető fejlesztője olyan amatőr fotósokat keres, akik a Canon fotós nagyköveteiként a cég legújabb felső kategóriás kompakt fényképezőgépeivel folyamatosan megörökítik fesztivál eseményeit.

Ha valaki nem hivatásos fotós, valószínűleg nem szívesen cipel magával digitális tükörreflexes vázat és objektíveket egy olyan zenei fesztiválra, amilyen a Sziget.

Ma már erre nem is feltétlenül van szükség, a Canon PowerShot G3X típusú digitális fényképezőgépe könnyen hordozható méretének dacára is olyan jó minőségű fotókat készít, amire egy okostelefon kamerája nem alkalmas.

Ezért is szereli fel három nyertes amatőr fotósát a fesztivál idejére a Canon ezzel a típussal, amelynek 25x-ös optikai zoomja minden színpadi eseményt testközelbe hoz. A gyártó szakértői zsűrije a  által a legjobbnak ítélt három fotósnak az idén augusztus 10. és 17. között zajló Sziget Fesztiválra szóló hetijegyeket is odaítél.

A Canon 2015. július 1-től július 30-áig várja  lelkes amatőr fotósok nevezéseit „Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!” című pályázatára.

Nevezni a fotopalyazat@canon.hu e-mail címre elküldött, bármilyen korábbi zenei fesztiválon, digitális fényképezőgéppel – tehát nem mobiltelefonnal – készített, saját fotóval lehet.

Egy pályázótól legfeljebb három darab digitális fényképet vár a cég, a fájloknak pedig tartalmazniuk kell a készítés paramétereit rögzítő EXIF-információkat is. Mindegyik fotóhoz mellékelni kell a címét és a készítés dátumát, helyszínét is a levélben.

A hatékony zsűrizés érdekében a pályázóknak fotóikhoz online (például Flickren, Google Photoson, Facebookon, Instagramon) elérhető portfóliójukat is mellékelniük kell.

A  fotós nagyköveti tisztséget elnyerő fotósokat a Canon szakértői zsűrije választja ki.

A nevezés hónapjában beérkező pályaművek legjobbjait a Canon hivatalos Facebook-oldalán, illetve tumblr-on hetente kétszer publikálják a szervezők.

Mivel ezek beküldőit egy-egy Canon-pólóval jutalmazzák, minden résztvevőnek érdemes lájkolnia a Canon Magyarország rajongói oldalát, ahol folyamatosan követni tudják az eseményeket.

A három kiválasztott szigetes fotós nagykövet a Canon-póló és a cég hivatalos logójával emblémázott esőkabátot is kapnak szigetes megbízásuk teljesítéséhez.

Pályázati feltételek:

A Canon Hungaria Kft. amatőr fotósok számára hirdet fotópályázatot „Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!” címmel.

A pályázat témája a zenei fesztivál mindennapjainak bemutatása a koncerteken túl a szigetlakók napi tevékenységének látványos dokumentálásával együtt.

A zsűri által legjobbnak ítélt három pályázónak a Canon Hungária Kft. egy-egy hetijegyet biztosít a 2015. évi Sziget Fesztiválra, valamint a rendezvény idejére a rendelkezésükre bocsát egy-egy Canon PowerShot G3X típusú digitális fényképezőgépet a fesztivál idejére, és az ott történő fotózás céljára.

A fotópályázatra a fotopalyazat@canon.hu címre elküldött e-mailben lehet jelentkezni 2015.07.30-ig.

A résztvevők legfeljebb 3 darab, a világ bármelyik korábbi zenei fesztiválján készített fotóval nevezhetnek a pályázatra, amelynek nyerteseit a vállalat e-mailben értesíti.

A pályázók kizárólag saját maguk által készített digitális felvétellel pályázhatnak, amelyek felett  teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek.

A fotópályázatra szánt képeket .jpg formátumban, minimum 2 megabájtos méretben várják.

A nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél szomszédos jogait.

A Canon Hungária Kft. által felkért szakértői zsűri kizárólag olyan fotókat bírál el, amelyek tartalmazzák az exponálás paramétereit rögzítő EXIF-információkat is.

A beküldött képeket az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly) nem lehet módosítani, ugyanakkor a képkivágással a pályázók szabadon élhetnek.

 A kép mellé a következő adatokat várjuk a pályázóktól:

·         a pályázó neve,

·         a pályázó e-mail címe,

·         a képek címe.

A nyertesek a Canon „fotós nagykövetei” lesznek a Sziget Fesztivál teljes időtartama alatt.

Ennek keretében a nyertes pályázók vállalják, hogy a 2015-ös Sziget Fesztiválon az általuk szabadon választott élményeikről digitális  fotókat készítenek a G3X készülékkel.

A nyertes fotósok azt is vállalják, hogy 2015. augusztus 10-től 17-ig – mindennap legalább 5 darab, a Canon G3X fényképezőgéppel, saját maguk által  készített fotót juttatnak el a Canonnak a fotopalyazat@canon.hu e-mail címre a fotók rövid leírásával együtt.

A fotópályázatban való részvétellel a pályázók felruházzák a Canon Hungária Kft-t és a lebonyolításban részt vevő ügynökségeket az általuk készített digitális fényképek felhasználását illetően.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Canon Hungária és ügynöksége kiállításokon, interneten, közösségi oldalakon vagy sajtóanyagokban közzétegyék, sokszorosítsák, vagy PR-tevékenységre, reklámcélra is felhasználják a fotókat a fotópályázattal összefüggésben.

A Canon Hungária Kft. alkalmazásában álló és más, a fotópályázat koncepciójának kidolgozásában és megvalósításában közreműködő személyek és közeli hozzátartozik nem vehetnek részt a fotópályázatban.

A Canon Hungária Kft. a változtatás jogát fenntartja.

Határidők, időpontok, helyszínek:

· A fotók beérkezése – 2015. július 1-30.

· Zsűrizés – 2015. július 31.

·Eredményhirdetés Facebookon, nyertesek kiértesítése – 2015. augusztus 3.,

·Személyes eligazítás, gépek, pólók, esőkabátok átadása – 2015. augusztus10., helyszíne: Canon Hungária Kft. 1031, Budapest, Záhony utca 7.

·Sziget Fesztivál – 2015. augusztus 10-17.,

·Válogatás a Canon Facebook oldalán a fotós nagykövetek fényképeiből – 2015. augusztus 19.

·A napi fotók  leadási határideje a Sziget Fesztiválon fotózó nyertesek számára – 2015. augusztus 10-17-ig, mindennap délelőtt 10 óráig, a fotopalyazat@canon.hu e-mail címen.

Miért ne próbálnád ki, hogy valami igazán

 egyedit és különlegeset örökíts meg?

Ebben

segítenek a világhírű koncert- és fesztiválfotós,

Paul Underhill exkluzív szakmai tippjei, amelyek

a Canon közreműködésével jutnak el hozzád.

Ezen a linken találod Paul Underhill Tippjeit 🙂

A cikkben szereplő fotók Paul Underhill világhírű koncert és fesztiválfotós képei.

 

Paul Underhill fesztiválfotó
Paul Underhill koncert és fesztiválfotója